Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2015 21:44 - Кои са най-страшните оръжия на Русия
Автор: debeloto Категория: Други   
Прочетен: 13756 Коментари: 10 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кои са най-страшните оръжия на Русия
От какво се страхуват американцитеimage

Кои са най-страшните руски оръжия, застрашаващи САЩ? Рейтингът беше направен от американски специалисти по руските стратегически ядрени сили и се появи под заглавието "Петте вида руски ядрени оръжия, от които на Запад трябва да се страхуват"

Кои са тези оръжия?

"Борей" отделно, "Булава" отделно. На първо място американските експерти са поставили руските атомни стратегически подводници от типа "Борей", проект 955, които имат на въоръжение 16 балистични ракети и са основата на руската боеспособност при ядреното възпиране.

На второ място в този списък е междуконтиненталната балистична ракета с морско базиране Р-30 "Булава-30", с които са въоръжени подводниците "Борей". Това оръжие може да поразява цели на далечина 11 000 км, като всяка "Булава" носи по 10 ядрени бойни глави.

На трето място в ракетния рейтинг са многоцелевите атомни подводници от клас "Ясен" – проект 885, въоръжени с противокорабни крилати ракети.

На четвърто място американците са поставили руското тактическо ядрено оръжие, което не попада в Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения – СНВ 3.

На пето място западните експерти са поставили твърдогоривните междуконтинентални балистични ракети с мобилно и шахтено базиране с разделяща се бойна част РС-24 - "Ярс", които могат да носят до четири бойни глави с индивидуално насочване.

Споменава се и новата супертежка руска ракета с шахтено базиране "Сармат", която ще замени досегашните супертежки "Воевода", известни още като "Сатана".

Предполага се, че "Сармат" ще бъде течногоривна и ще може да носи 10 бойни блока с обхват 121 000 км. Ще бъдат дислоцирани в Домбаровский – в Оренбургска област, и в Ужур – в Красноярския край.

Със средства за преодоляване на американската ПРО разполагат всички руски стратегически ракети - както морските така и наземните, в това число и оперативно-тактическият комплекс "Искандер-М".

Едновременно със споменатия анализ се появи и друг със списък на руските въоръжения, от които трябва да се страхува Пентагонът. Оказва се, че той е доста по-дълъг.

И така, сред опасните руски оръжия е многоцелевият изтребител Су-35, атомната подводница "Амур", основният нов танк Т-90С, свръхзвуковата противокорабна ракета П-800 "Оникс", на чиято база беше създадена и индийската многоцелева крилата ракета "Брамос", използвана срещу надводни и брегови цели, както от кораби, така и от подводници, а в перспектива и от самолети.

Танковете Т-90 са много по-евтини от западните танкове "Леопард-2" и "Абрамс". Танкът има съвременна система за управление на огъня и ефективни системи за защита. Оръдието му с калибър 125 мм се зарежда автоматически. Може да стреля с традиционни снаряди – бронебойни, осколочно-фугасни и кумулативни, както и с реактивни ракети "Рефлекс".

В момента руските танкостроители създават не просто нов танк, който ще бъде по-добър от Т-90, но и най-добрата гъсенична платформа "Армата". На нейна база ще се появи самият танк с мощен двигател, бронирана капсула за екипажа, нова система за управление на огъня, система за връзка и навигация, прицелно-изчислителен комплекс, бордова информационна управляваща система и други системи за подсигуряване на огъня. "Армата" засега е секретен проект и вероятно ще се появи при подготовката на юбилейния парад за 70-ата годишнина от победата на полигона в Алабино.

Сред очакваните нови руски оръжия е Су-35, който представлява модернизирана версия на съветския Су-27, въпреки че това не е съвсем точно. От Су-27 новият самолет взе планера в силно усъвършенстван вид. Соплата на неговите двигатели имат способността да променят своята рисунка, да се отклоняват нагоре-надолу или наляво-надясно и да извършват чудеса на въздушната акробатика, което не може да прави нито един американски изтребител. Су-35 е много бърз, може да се издига на големи височини и има огромно бойно натоварване, т.е. съчетава разширени възможности за прехващане на високи цели с мълниеносна скорост и уникални двигатели с повишена тяга.

Свърхзвуковата крилата противокорабна ракета П-800 "Оникс" е уникална с начина си на действие. След като попадне във водната следа на фрегатата или самолетоносача, тя няма да го изостави докато не нанесе удар в най-незащитено място.

На въоръжение са още свръхзвуковите противокорабни ракети "Москит" и "Гранит", от които западните кораби нямат никаква защита.
 

image

източник: http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=239&aid=1






Гласувай:
19



1. josarian - Най-страшното руско оръже се нарича "нахуй",
10.04.2015 03:08
като го чуят хамериканците, напарво се насират от страх и си пускат молбите за напускане.
цитирай
2. apostapostoloff - Всичките тези оръжия са безнадеждно
10.04.2015 07:11
остарели и са непригодни за съвременните условия. На всички трябва да е ясно, че НАТО има 20- кратно превъзходство над Русия и при военен конфликт Русия ще бъде изцяло унищожена от обединените съюнически сили. Точно това тотално превъзходство на НАТО гарантира мира на планетата.

А ето и точните цифри: през 2014 година САЩ са дали 640 МИЛИАРДА долара за отбрана. Още толкова са дали и европейските им съюзници. Докато Русия е отделила за същите цели само 67 милиарда! Сами си направете сметката!
цитирай
3. debeloto - остарели и са непригодни за съвр...
10.04.2015 07:35
apostapostoloff написа:
остарели и са непригодни за съвременните условия. На всички трябва да е ясно, че НАТО има 20- кратно превъзходство над Русия и при военен конфликт Русия ще бъде изцяло унищожена от обединените съюнически сили. Точно това тотално превъзходство на НАТО гарантира мира на планетата.

А ето и точните цифри: през 2014 година САЩ са дали 640 МИЛИАРДА долара за отбрана. Още толкова са дали и европейските им съюзници. Докато Русия е отделила за същите цели само 67 милиарда! Сами си направете сметката!


ако имаха и минимално превъзходство, нямаше да се изнесат на пръсти от сирийския залив преди година и половина, но, всичко скоро ще се случи.
цитирай
4. balebalev - Най-страшното оръжие на Русия е водката.
10.04.2015 09:00
Военният бюджет на Щатите е около 600 милиарда годишно.
Военният бюджет на Европейския съюз е около 200 милиарда годишно.
Военният бюджет на Руската федерация е около 70 милиарда годишно.

След като НАТО харчи над десет пъти повече средства за оръжие от ушанките, най-вероятно също има какво да покаже. Дрънкането на пушки обаче винаги е било привилегия на простите и слаби нации.
цитирай
5. lyubomircholakov - Американският военен бюджет се ...
10.04.2015 13:08
Американският военен бюджет се харчи главно за логистичното поддържане на над 850 военни бази по света. След като се приспаднат тези разходи (поддържане на инфраструктурата на базите: военни градчета, хангари, писти, пристани и т. н.), за чисто военни цели остават около 100 милиарда долара. След като се извадят от тях разходите за логистика на армията в самите САЩ, сумите за разработване на нови оръжия стават съизмерими с руските, при това съпроводени с корупция и нерационално изразходване.
Един пример: за разработване на новия супер-изтребител F-35 са изразходвани 400 милиарда долара (само разработката). И след всичко това резултатът в един момент беше: двигателят не пали под +15 градуса по Целзий, пилотът няма обзор от кабината, а трябва да разчита само на електрониката в шлема си - оценката на експертите беше, че тези самолети нямат никакви шансове във въздушен бой срещу руските изтребители дори не от новото поколение 4++ - Су-35, да не говорим за сега разработвания Т-50 (чиято разработка се оценява на около 7 милиарда долара).
Един американски генерал заяви: "Ако руснаците имаха толкова пари, колкото похарчихме за F-35, щяха само с Т-50 да завладеят целия свят".
Разликата между руските и американските оръжия е изразил най-добре още през 60-те години Моше Даян: "Американските оръжия са направени от инженери за инженери. Руските оръжия са направен от инженери за войници".
цитирай
6. balebalev - Американският военен бюджет се. . . ...
10.04.2015 13:40
lyubomircholakov написа:
Американският военен бюджет се... бла бла бла...


Ушанка, ела да ми отговориш на въпроса, който зададох в моя блог, а след това обясни защо живееш в Западна Европа, а не в Раша, Куба или при Ким Чен Ун!
цитирай
7. ko642 - Итересно, само руски източници ...
10.04.2015 16:18
Итересно, само руски източници говорят за война, сравняват въоражение. Самоубеждават се колко са силни и как превъзхождат НАТО :)

Руснаците не притежават военен клас електроника. За това и оръжията са им токова допотопни. 'Пилотът нямал обзор от кабината' - някой ще го чака да се върти като обран евреин и да гледа по какво ще стреля?Естествено че ще разчита на електроника.

Някой да е чувал за руски GPS или руски дрон ... или нещо подобно?
цитирай
8. debeloto - Итересно, само руски източници ...
10.04.2015 16:38
ko642 написа:
Итересно, само руски източници говорят за война, сравняват въоражение. Самоубеждават се колко са силни и как превъзхождат НАТО :)

Руснаците не притежават военен клас електроника. За това и оръжията са им токова допотопни. 'Пилотът нямал обзор от кабината' - някой ще го чака да се върти като обран евреин и да гледа по какво ще стреля?Естествено че ще разчита на електроника.

Някой да е чувал за руски GPS или руски дрон ... или нещо подобно?


има една система ГЛОНАСС, за дроновете също има достатъчно инфо. едните говорят за война, докато другите я водят десетилетия наред.
цитирай
9. kpd - Охо авторът дори не е посочил най...
10.04.2015 17:50
Охо, авторът дори не е посочил най-съвършените руски оръжия. Аз ще се спра на някои от тях. На първо място автомобилът Москвич. Уникално творение на руския технически гений, способно да задуши с газовете от ауспуха си тридесетхиляден град, но само то ли е? Супер возилото ЗАЗ, което американците разглеждат под лупа, за да търсят къде му е радиатора, климатика и DVD-то и не могат да достигнат до същината на това техническо проникновение, проектирано за да достигне върховата скорост от 80км/ч. Ами супернадежните руски атомни реактори от Чернобилски тип. Това оръжие еба майката на 3/4 от младежите в Източна Европа. А не се съмнявайте, има и множество други революционни руски военни изобретения - например полуавтоматичната пералня Вятка със специално проектиран пробиваем казан, утрайващ около 30 изпирания. Да не говорим за суперчудесата, хвърлящи прах в очите, особено около дюзата за изхвърляне на въздух - прахосмукатките Тайфун и Чайка. Няма да се спирам върху уникалните руски супертелевизори Темп, способни да развият въображението на всеки сдобил се с тях поданик на "източния блок". С какво ли? Това бяха едни от множеството руски цветни телевизори с изцяло черно-бял цвят на екрана. Ако успявате да видите някакъв нюанс на зелено или червено по него, значи имате конюнктивит.
И не, не съм русофоб. Напротив. Само напомням, че освен железните корпуси на военните ракети, на този свят има и друго. Наука, култура, демокрация, изкуство, забаления... И нека тези, които се възхищават от оръжията, независимо руски или американски, да отидат и да си ударят по един студен душ за изтрезняване. На някои няма да помогне, тъй като тук определено има хора, нуждаещи се от психиатрична помощ. На тях - моите съболезнования!
цитирай
10. ok3223 - Дебелото човече ...
10.04.2015 19:02
ЗНАЧИ едните само "говорят" за война, докато други я водят от десетилетие".
Това, че САЩ водят войни с десетилетия показва, колко са слаби . Войни с държави 10-ки пъти по малки, като Афганистан и Ирак, които САЩ губят.
И които не харчат 600 милиарда за военни цели, а по няколко милиарда.
И С ТЯХ САЩ ВОЮВАТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, казваш.
А колко десетилетия биха воювали с Русия или с Китай.И имат ли шанс за победа.
Какво ще кажеш?
МИСЛЯ АЗ, ЧЕ СРЕЩУ РУСИЯ ИЛИ КИТАЙ НЯМТА НИКАКЪВ ШАНС, И ЩЕ БИТИ РАЗБИТИ И НА Е ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 458487
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930