Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2016 19:09 - В този невероятен град хората живеят без политика, без религия и без пари
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1916 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В този невероятен град хората живеят без политика, без религия и без пари

Живот извън матрицата,  Любопитно

  image   http://www.zahariada.com/

 Четейки това, ще решите, че се е случило много отдавна, но не е така. Все още съществува такова място, което е известно не със своята природа, а с идеалите на своето общество, което не следва стандартите, към които сме привикнали. В този град няма пари, няма религии, няма политика. Той е истински рай за живеене.

   Представете си само място, където не съществуват всички тези фактори и където най-накрая може да живеете в мир. Такова място съществува и се нарича „Ауровил“ (Auroville).

   Човекът, който проектира и съумява да основе този невероятен град, е французойката Мира Алфаса, духовната спътница на индийският мъдрец Шри Ауробиндо, известна повече като „Майката“.

    На 28-ми февруари 1968г. около 5000 човека се събират около смокиново дърво намиращо се в центъра на бъдещия град, за тържествено откриване, на което присъстват представители на 124 нации, включително такива от всички индийски щати. Всички представители носели пръст от родната им земя, която била смесена в мраморна урна под формата на лотус. В момента урната се намира на централно място в Амфитеатъра. На тази церемония „Майката“ представя хартата на Ауровил, състояща се от четири точки.

image

Хартата е запечатана в урна като мощно послание и обещание.

Харта на Ауровил

  1. Ауровил не принадлежи никому в частност. Ауровил принадлежи на цялото човечество. Но за да живее в Ауровил, човек следва да служи с готовност на Божественото съзнание.
  2. Ауровил ще бъде място за непрестанно обучение, постоянен прогрес и неувяхваща младост.
  3.  Ауровил иска да бъде мост между миналото и бъдещето. Възползвайки се от всички открития на външния и вътрешния живот, Ауровил ще се стреми с дръзновение към бъдещи реализации.
  4.  Ауровил ще бъде място за духовни и материални изследвания, насочени към постигането на живо въплъщение на реално единение между хората.
image

Мира Алфаса – „Майката

„Трябва да има място на Земята, за което никоя нация не може да претендира за собственост; където всички човешки същества с добра воля, които имат искрени стремежи,могат да живеят свободно като граждани на света, подчинявайки се само на един единствен авторитет – този навърховната истина. Място на мир, спокойствие и хармония, където всеки инстинкт за борба в човека се използва изключително за преодоляване на причината за човешките страдания и нещастия, за надмогване слабостите  и невежеството, и човекът да триумфира над своите ограничения и безсилие. Място, където нуждите на духа и напредъка предхождат удовлетворяване на желанията и страстите или стремежакъм  удоволствия и материална наслада „, това е идеята на Алфаса.

    И от тази идея се ражда този поразителен международен град.

    Ауровил е одобрен за международен град от UNESCO, като жителите му наброяват около 2400 човека от 50 различни националности и култури. Хората там съжителстват съвместно без проблеми, тъй като нямат политическа система, религия и освен всичко друго не използват  пари, а живеят в система на взаимообмен.

    Ауровил или известен още като „градът на зората” е разположен в Южна Индия, на 150км от гр.Ченай в Мадрас.

image

Градът се състои от пет части: централна (Peace area), културна, международна, жилищна и индустриална зони. Градската част с радиус 1,25 км е заобградена от зелен пояс широк също 1,25км. За повече информация относно градоустройствения план кликнете на снимката.

   В този великолепен град сградите са направени въз основа на експериментална архитектура, тъй като те постоянно се променят. Това е така, защото тези структури се стремят да оптимизират използването на възобновяеми енергийни източници и основната им цел е повторна употреба и рециклиране.

image

image

image

    Той е установен като модел за устойчив екологичен град. Това се постига благодарение на метод, основаващ се на отглеждането на мулти-култури, съчетаващо отглеждането на плодни дървета, ниви и овощни градини, организирани в 15 ферми, разпростиращи се на площ от 160 хектара. По този начинсе осигурява достатъчно храна, която се предоставя на жителите на Ауровил.

image

Във фермите работят 50 жители и 300 съседи, произвеждайки 2% от консумираните ориз и житни растения и 50% от зеленчуците.

        Селището също така успява да задоволи самостоятелно нуждите си от мляко и млечни продукти и от сезонни плодове.

image

Целта на Ауровил е да постигне обединение на човечеството в неговото разнообразие.

    Днес Ауровил е приет за първи и единствен международен експеримент за обединение на човечеството и трансформация на съзнанието, който също се занимава с изследването на устойчивия начин на живот и бъдещите културни, социални и духовни нужди на човешкия род.

    Този утопичен град е ясен пример за това какъв трябва да бъде нашият начин на живот след още няколко години, когато Земята започне да проявява последствията от лошото ни отношение към нея.

image

    Определено този град може да служи за пример, където един от основните принципи е воденето на здравословен живот – както ментален, така и физически.

    Нищо повече не бихме могли да желаем освен всички да следват този модел на живот. Съгласни ли сте с този нов тип общество?

    Ако сте любопитни и искате да научите повече за това райско място може да разгледатеофициалния сайт на Ауровил.

~ Ако ти е харесала статията помогни „Завръщане към природата“ да достигне до повече хора, като я споделиш със семейството си и приятели ~

Преводач: Елица Спасова

    Източник: The limitless minds




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. dartanjan - Очевидно е че религията в този град е ...
08.09.2016 19:28
Очевидно е че религията в този град е сатанизъм. Замесени ли са индийски гурута и медитации, които са окултни практики, не се съмнявай че има форма на поклонение към бащата на лъжата.



цитирай
2. podvodni - Очевидно е че религията в този град е ...
08.09.2016 20:59
dartanjan написа:
Очевидно е че религията в този град е сатанизъм. Замесени ли са индийски гурута и медитации, които са окултни практики, не се съмнявай че има форма на поклонение към бащата на лъжата.

Пич преди да пишеш умнотии, прочети малко неква друга литература, а не евангелистки таратори.
О-култна практика е нищо повече от божествена такава. И знаеш ли защо ?
Защото буквичката О която много прилича на цифричката 0 е символът на ВСИЧ-КО. Т.е. на Вселената ! Която от своя страна е творение на Твореца, както и любимият ти Сатана.
От друга страна същата тази буквичка О която много наподобява на цифричката 0 символизира Слънцето. Но не баш огнената космическа топка, а СВЕТ-ЛИ-НА-ТА.
Т.е. просветлението, за което толкова много се дудне в разните му религиозни книжки.
И между другото, пича Сатана е нищо повече от държателя на времето, или малко по-просто казано - този който ще прецени дали ти е дошло времето според това какво си научил и си възприел.
И както казват в Юго-Северна Гватемала - Читать надо болыше !


цитирай
3. tera - На мен ми прилича на секта,
08.09.2016 22:25
която си има сигурно жестоки правила и закони.
Ако не е така - всички да сме станали такива.
Както и мечтата за справедливо общество - няма начин да стане, защото не е заложено равенство в човешката природа. Всичко останало е утопия!

Само като гледам физиономията на майката-гуру, тръпки ме побиват! Това ако е духовно лице, здраве му кажи! :Р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39926561
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930