Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 09:39 - Беларус vs. целия свят
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 1705 Коментари: 1 Гласове:
0



Изглежда, че беларуският диктатор Александър Лукашенко е изпитал завист към иранския президент Махмуд Ахмадинеджад, който в отговор на европейските санкции прекрати доставката на евтин нефт за Гърция. Така и беларуският лидер реши да отмъсти на загниващия Запад, който забрани влизането в страните от ЕС на поредните беларуски функционери. В действителност в ръцете на Лукашенко имаше доста по-слаби средства за натиск, отколкото у Ахмадинеджат. Обявявайки отзоваването на  нахлуващите към Гърция танкери, Иран удари в слабините Европа – доколкото Атина, която е във възможно най-тежка криза купуваше от иранците нефт на цени по-евтини от пазарните. Лукашенко на свой ред, няма нито един от ходовете за да се противопостави на Евросъюза. Той има само средства за оперетни жестове, и може би затова той иска да принесе целия конфликт в оперетна плоскост.

Трябва веднага да кажем, че Евросъюзът спокойно би живял без посланници в Минск, а още повече без представители на Беларус в Брюксел. Обаче от перспективата на Минск нещата са доста по-сериозни, доколкото Лукашенко е предприел отчаян ход срещу ЕС, ако се вземе под внимание факта, че износът в ЕС носи на Беларус положителни пунктове към неговия отрицателен баланс на външна търговия. Ако не е това, Беларус ще бъде в още по-голяма степен зависим от Русия.

Александър Лукашенко се мъчи да демонстрира своите качества на хитър тактик, лавирайки между Москва и Брюксел. Беларуският президент-диктатор помоли Кремъл да финансира беуларуската армия. Дмитрий Медведев обеща това, заяви Лукашенко, но решение по този въпрос все още не е взето.

Диктаторът в Минск, в привичния си стил, шантажира Москва, говорейки за това, че той се явява последният бастион в противоборството с НАТО. Той се опитва да използва своето положение между ЕС и Русия, като ги противопоставя.
Доколкото става дума за финасирането на беларуската армия от Москва, Лукашенко преследва още една цел – Русия, Беларус и Казахстан имат намерение в рамките на Евразийския съюз да създадат сили за бързо реагиране. Диктаторът разчита, че руснаците ще финасират това начинание.




Гласувай:
1



1. nikikm - Лукашенко е
22.01.2014 19:07
икона на противоборството със Сатаната!Наоистина е против целият свят или почти!Както светът в момента е против България!Зависи от гледната точка и моралът на "гледащият!" Лукашенко не е диктатор, а нормален,силен ръководител на държава,която се опитва да спаси от либерастията,пропада и развалата! Та,Киселинчев,до някъде ме учудваш с този пропаганден матрял.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1165369
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930